Skip to Content

De 3 beste manieren om van zwarte mieren af te komen

Als u ooit een mierenplaag in uw huis hebt gehad, weet u hoe frustrerend het kan zijn om het juiste product, of de juiste combinatie van producten, te vinden om van de mieren af te komen die over uw vloer of aanrecht kruipen. U weet dat er een nest, of bron van de mieren in uw huis is. Maar hoe kunt u bij dat ongedierte komen om het probleem voorgoed op te lossen? Er zijn verschillende soorten ongediertebestrijdingen om te overwegen wanneer u uw huis tegen mieren wilt beschermen.

1. Mierenbeet

Aangezien mieren in uw keuken komen smullen, moet u ze een speciale oplossing bieden. Mierenlokaas gebruikt formules of combinaties van formules die een gif bevatten.

 

De mieren worden aangetrokken door het aas, nemen de stof op en delen die met de rest van de kolonie, waardoor de andere mieren vergiftigd worden. Bijna de hele kolonie kan in een paar weken worden uitgeschakeld.

 

2. Mierenpoeder

Het Anti-Mieren Poeder is ook een insectendodende oplossing. Strooi direct bij de ingang van de mierenboerderij en/of in kieren en spleten waar mieren zichtbaar zijn, en herhaal de actie na 2 of 3 weken indien nodig.

 

3. Contactsprays 

Contactsprays vervullen dubbele taken. Ze doden bij aanraking, zodat u snel kunt schoonmaken, en ze kunnen ook worden aangebracht in kleine ruimtes in uw huis, zoals kieren in de vloerplanken, rond leidingen onder de gootsteen, of langs deuropeningen of ramen. Het spuitbusschuim droogt helder op en biedt maandenlange bescherming aan uw huis.

 

Hoe kunt u een mierenplaag voorkomen?

Als u de mierenkolonie eenmaal hebt bestreden, wilt u graag voorkomen dat er een nieuwe kolonie bijkomt.  Buiten moet u controleren op stilstaand water en dit onmiddellijk verwijderen. Zorg er ook voor dat uw regenpijpen het water wegleiden van uw fundering.

 

Overweeg om stapels materiaal zoals bakstenen, timmerhout en puin uit de buurt van uw huis te plaatsen. Controleer alles wat u in huis haalt en wat een tijdje buiten heeft gestaan, zoals opslagdozen en brandhout.

 

Binnenshuis moet voedsel worden afgedekt met goed sluitende deksels. Afwas mag niet 's nachts in de gootsteen of op het aanrecht blijven staan, en het afval moet regelmatig worden geleegd. Als u uw huis goed onderhoudt, zullen mieren minder mogelijke toegangspunten hebben.

 

Uw huis beschermen tegen een mierenplaag omvat preventie, maar soms krijgt u toch bezoek. Met de juiste combinatie van producten die direct bij de bron doden en blijven doden, hoeft u uw huis binnenkort niet meer te delen met een mierenkolonie.

Aangeraden producten

Voor meer informatie

 • Goed om te weten
  Geschiedenis van Wereldmuggendag
 • Goed om te weten
  Feiten over muggen en muggenbeten
 • Goed om te weten
  Vectorziektes en muggen als gevaarlijke ziektedragers
 • Goed om te weten
  Feiten over ziektes die door muggen worden overgedragen (Deel I)
 • Goed om te weten
  Geschiedenis van Wereldmuggendag
 • Goed om te weten
  Feiten over muggen en muggenbeten
 • Goed om te weten
  Vectorziektes en muggen als gevaarlijke ziektedragers
 • Goed om te weten
  Feiten over ziektes die door muggen worden overgedragen (Deel I)