Skip to Content

4 manieren om op natuurlijke wijze van suikermieren in uw keuken af te komen

Suikermier is een verzamelnaam voor mieren die op zoek zijn naar zoetigheid. Ook deze mieren komen over de hele wereld voor, onder meer in Europa. Ze hebben een geavanceerd vermogen om geuren te detecteren.

 

Hoewel deze mieren bekend staan om hun zoet-zoekende aard, eten ze ook alles, van vet tot andere eiwitten. Misschien heeft u al gemerkt dat een klein kruimeltje dat overblijft van het avondeten, in een mum van tijd een groepje van deze kleine vasthoudende mieren aantrekt. Wat vaak de vraag oproept, hoe voorkomt u op natuurlijke wijze een mierenplaag? U kunt uw risico's verkleinen door onderstaande vier tips op te volgen.

1. Maak uw gootsteen schoon en droog

Een van de beste en meest efficiënte manieren om van suiker mieren in de keuken af te komen is om de gootsteen schoon en droog te houden. Mieren hebben, net als alle levende wezens, voedsel nodig om te overleven en te gedijen. Water en voedsel, vaak te vinden op vuile vaat, is te verleidelijk voor een mier. In plaats van de vaat in de gootsteen te laten staan of te wachten tot na het eten om de gootsteen schoon te maken, kan je proberen schoon te maken terwijl je kookt. Het schoonmaken van de gootsteen moet ook de omliggende toonbanken omvatten.

 

2. Dweil uw vloeren

Als u al mieren in je gootsteen hebt, is het van cruciaal belang om ook uw vloeren te dweilen. Mieren laten feromoonsporen achter als ze van uw aanrecht naar hun nest lopen, waardoor andere mieren terug kunnen komen voor meer voedsel. Hoewel het dweilen van uw vloeren helpt deze sporen te verwijderen, houdt het dweilen van je vloeren op plaatsen waar uw gezin vaak eet de vloeren schoner en vrij van voedseldeeltjes, waardoor uw keuken en eetgedeelte minder aantrekkelijk worden voor ongedierte.

 

3. Veeg uw vuilnisbakken schoon

Hoewel prullenbakken of vuilnisbakken vaak een bijzaak zijn bij het schoonmaken, is het van vitaal belang om de buitenkant en de binnenkant van de bakken schoon te vegen. Het is niet ongewoon dat vloeistoffen en voedselresten op het oppervlak van een afvalbak terechtkomen, wat mieren aantrekt. Overweeg het gebruik van kwaliteitsafvalzakken die niet gemakkelijk doorprikken of scheuren om het risico op lekkage in uw afval te verminderen.

 

4. Alternatieve remedie: Witte azijn

Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, kunt u azijn gebruiken om uw aanrechten en andere oppervlakken grondig schoon te maken als een andere remedie tegen suikermieren. Azijn wordt door de meeste huiseigenaren vaak verkozen boven bleekmiddel. Kies echter witte azijn omdat appelciderazijn de suikers bevat die u probeert te elimineren, wat betekent dat u mieren zult aantrekken. Hoewel u niet elke dag azijn hoeft te gebruiken, kan het gebruik van een azijnmengsel een paar keer per maand helpen om eventueel achtergebleven resten te verwijderen.

 

Suikermieren en mieren in het algemeen zijn potentieel destructieve plagen. Het is van cruciaal belang om uw hele huis schoon te houden om het potentiële risico van een plaag te verminderen.

Aangeraden producten

Voor meer informatie

 • Goed om te weten
  Geschiedenis van Wereldmuggendag
 • Goed om te weten
  Feiten over muggen en muggenbeten
 • Goed om te weten
  Vectorziektes en muggen als gevaarlijke ziektedragers
 • Goed om te weten
  Feiten over ziektes die door muggen worden overgedragen (Deel I)
 • Goed om te weten
  Geschiedenis van Wereldmuggendag
 • Goed om te weten
  Feiten over muggen en muggenbeten
 • Goed om te weten
  Vectorziektes en muggen als gevaarlijke ziektedragers
 • Goed om te weten
  Feiten over ziektes die door muggen worden overgedragen (Deel I)